Pрезидентът Румен Радев участва в тържественото откриване на учебната година в 43-то

...
Pрезидентът Румен Радев участва в тържественото откриване на учебната година в 43-то
Коментари Харесай

Радев: Училището е свято място, не е просто символ на знание

Pрезидентът Румен Радев взе участие в тържественото откриване на образователната година в 43-то ОУ " Христо Смирненски "  в София. " Убеден съм, че този автентичен възторг и сила на възпитаници, учители, родители, на цялата ни общественост в този български ден е един мощен подтик и залог за нашето бъдеще като нация ", сподели Радев в приветствието си. През 2022-ра учебното заведение става на 115 години. " На добър час ", пожела президентът на учениците, учителите и родителите.

" За нас, българите, учебното заведение не е просто знак на познания и разцвет, то е това свято място, където децата ни освен получават подготовка по природо-математически науки, история, литература, изобразително изкуство и музика, тук децата се трансформират в осъзнати персони. Затова и отговорността е толкоз огромна към нашите учители ", сподели Радев. И посочи, че от учебното заведение зависи дали децата ни ще бъдат завладени от устрема към новото, към непрестанно самоусъвършенстване в живота, дали ще се изградят като почтени жители на Родината, подготвени да посрещнат нови провокации и да градят достойното ни бъдеще като нация.

Президентът уточни, че е избрал да участва на откриването на образователната година в 43-то ОУ, тъй като образователното заведение е със славна история, дало познания и възпитало в родолюбие хиляди възпитаници. То съхранява своите обичаи и ги съчетава по най-хубавия метод с нови модерни форми и способи на образование.

Държавният глава изрази дълбока благодарност към учителите за техния високоблагороден труд, за любовта и грижите, за всеотдайността и поддръжката към младото ни потомство. " Вашата задача е същинският
залог за духовната извисеност и бъдещето ни като народ ", акцентира той. И означи, че се гордее с самодейностите, които учителите от учебното заведение реализират за поддръжка на нуждаещи се и за образуване на умения за справяне с спешни обстановки. Поздрави ги и за спасяването и възобновяване на балерефа на патрона на учебното заведение Христо Смирненски, с което дават образец за родолюбие и гражданска отговорност на нашите деца.

Държавният глава и шефът Снежина Георгиева откриха по-рано през днешния ден барелеф на Христо Смирненски в централното предверие на учебното заведение. Бюстът на патрона на учебното заведение е възобновен със средства, събрани от учебната общественост, и с поддръжката на къща музей " Христо Смирненски ", откакто е инцидентно открит при започване на годината, пренебрегнат до кофи за боклук.

Радев се обърна и към родителите и съобщи, че от тяхната отдаденост зависи доста и без тяхното интензивно присъединяване и поддръжка всички старания в областта на образованието биха били напразни. На учениците пожела доста здраве и низ от триумфи по сложния, само че ярък път на познанието. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР